På Svenska

Tamboreras träff:

blir en gång per år, när vi Vivi och Lili ses igen (I Sverige eller i Córdoba).

En Tamboreras träff pågår under två intensiva dagar av workshops undervisas av Vivi, Lili och lokala och internationella artister som kommer för att dela sina erfarenheter och visdom.

Kroppskännedom är inledningen till dessa möten med en instruktör eller dansarinna som till exempel Luciana Malt¡z ( som lärde oss Qikong 2010) och Liliana Carreño (undervisade afrodans 2012).

Stor tack för deras medverkande!

Denna inledning är ett viktigt förberedning för att sjunga och spela i de andra workshops under dagen.

En viktig del av Tamboreras träff är debaten: en plats för samtal och diskussioner omkring tema: "kvinnor och trummor" , vi visar en film där slagverkerskor från hela världen intervjuas av oss eller som själva eller andra artister har skickat till os. Varge kväll avslutar vi med en show som får inbegripa gäster( lokala artister) på plats och träffens deltagarna.

 

Vi håller en workshop per månad, Vivi ger de workshops i Córdoba och Lili i Sverige. Den första träff blev i maj i år med två underbara gäster: Fernanda Bertola och Ximena Bousso som kom från Uruguay och gav en workshop i Candombe i Polymorfen, Hökarängen. (Läs mer om det i Workshop Meny övanför!)

 

Tamboreras I

 

Tamboreras första träff i Córdoba, workshops i slagverk, rörelse, sång och koordination.

 

Tamboreras Suecia & Ibiza Tur

 

foto:i Popkollo Tjörn där vi undervisade för 35 kvinnor mellan 11-16 år, 2011

 

 

Tamboreras II "Intercambios"

Tamboreras II:a träff i Agua de Oro i Córdoba Argentina, med artister från Córdoba, Sverige, Francia e Ibiza.

Liliana Carreño (Córdoba) undervisade dans och rörelse, Vanesa Garcia (Buenos Aires/Paris) hade en workshop i rytmiska accenter, Marian Pellegrino (Córdoba/Ibiza)gav underbar tips för de som vill arbeta inom rock, Natalie Knutzen (Buenos Aires/Stockholm) berättade sin erfärenhet över att arbeta som musiker/ producent, Lena”Saft Stockholm”Bjärskog (Stockholm) berättade om sitt arbete inom musikal produktion, Jens Klintgard (Stockholm) gav en workshop om Mans roller, Karol Zingalli (Córdoba)pratade om sitt arbete inom produktion med artister, Vivi Pozzebón (Córdoba) gav en workshop om beats och röster och Lili Zavala(Córdoba/Estocolmo) gav en workshop i congas tekniken och cumbia som rytm.

En del av intäkterna från detta andra möte gick lyckligtvist till La Luciérnaga: en organisation som arbetar för att förbättra gatubarnens situation i Córdoba, och med den där pengar köpte de trummor!!!

Tamboreras Workshop i Latitudes Latinas festival i Salvador de Bahía 2011

Tamboreras workshop i FIBPC:Slagverk och trumset Festival i Córdoba 2011

Tamboreras i FIBP (International slagverk och trumset festival i Córdoba) 2011 med Maria

Olsson från Sverige och sångerskan/gitarrist Marian Pellegrino (Córdoba/Ibiza)

Tamboreras Workshop i mars 2014,

med stöd av Córdoba Komun, en del av Kvinnofestivalen "Mujeres al Griego"- Argentina