På svenska

Vad är Tamboreras?

Tamboreras är ett musikaliskt och pedagogiskt projekt från och för kvinnor, leds av Liliana Zavala (bosatt i Stockholm, Sverige) och Viviana Pozzebón (bosatt i Cordoba, Argentina) enastående professionella slagverkare.

Tamboreras har som primära målet att förbättra vår situation som musiker, konstnärer, kvinnor och som individer, acceptera skillnader mellan oss, förespråka vår äkthet, engagemang och glädje när vi (kvinnor) spelar trummorna.

Vi tror att av många anledningar,att vi kvinnor ibland kan känna oss utestängda från rollen som trummisar och slagverkare, antingen genom egna osäkerhet, hinder, rädslor och sociala trycket, som vi vill belysa och dela, inte bara till dessa möten utom också ̈öppna det för hela gemenskapen av trummisar i världen.

 

Av dessa anledningar har Tamboreras som syfte att förena genom nya sociala nätverk, en gemenskap av slagverkerskor, där vi har möjligheten att dela information, arbete, erfarenheter,osv.

Projektet har också ett socialt syfte: en del av vinsten går till icke-statliga organisationer eller andra sammanslutningar med en profil av socialt stöd.

Som till exempel i den första Tamboreras träff i Cordoba blev "Semillas de Corazon"(en Civil organisation som arbetar för rätten till utbildning för de sjuka barn) och i den IIa träff blev "La Luciérnaga" ( en civil organisation i Córdoba som arbetar för gatubarnens situation)

 

Varför bara för kvinnor?

Vi lever i ett unikt tillfälle där vi kvinnor kan ta kontroll och beslut i våra liv, sedan urminnes tider har vi blivit bortglömda, gömda, behandlats som häxor, eller helt enkelt uteslutna och inte tagit hänsyn till. Hela den här energi är nu på vår sida, nu är det dags att tillägna den för att generera något nytt, nåt som samhälle och mänskligheten behöver just nu!

På ett experimentellt sätt har vi inset med våra möten och workshops att en plats med endast kvinnor befriar oss från vissa obligationer, ger oss tröst och gör oss starkare, perfekta kvaliten när man ska lära sig att trumma!

Men det finns så klart möjligheten att i framtiden göra några möte öppna för allmänheten.

 

Tamboreras i Salvador de Bahia- Deidá)

2011 spelade vi i Latitudes Latinas Festival i Brasil, där vi var med i bandet med musiker från olika delar och gav en workshop också.

Tamboreras på FIBPC

( drums festival in Córdoba)

Där vi uppträde med Maria Olsson från Sverige och Marian Pellegrino från Argentina/Ibiza) och gav en workshop

 

 

Kvinno Festival i Córdoba 2014

Där vi uppträde under kvinnors dagen med Marian Pellegrino. Tamboreras gav en workshop för ca 120 kvinnor.